De vereniging

Watersportvereniging Viking te 's-Hertogenbosch is opgericht in 1929 en is daarmee één van de oudste watersportverenigingen van ons land. Een beschutte haven aan de Ertveldplas, iets ten noorden van het middeleeuwse stadscentrum, vormt het prachtige decor voor het intensieve clubleven van de 250 leden.

Zomer en winter is er volop leven op het haventerrein en in het gezellige clubhuis. De 150 boten en de eigendommen van de vereniging vragen en krijgen het gehele jaar door volop aandacht en de verenigingsactiviteiten maken van de Vikingers één grote familie.

image.jpeg

Er is een evenwichtige verdeling in motorbootvaarders en zeilers waarvan er velen de Vikingvlag tot ver over onze landsgrenzen laten wapperen. Van de Atlantic en Oostzee tot in Oost Europa en Zuid-Frankrijk.

Gezamenlijke vaartochten naar idyllische plekjes in het rivierenland, zeilwedstrijden in voor- en naseizoen en de winter, barbecues op de haven en activiteiten voor de jeugd zoals een jeugdweekeinde en een zeilcursus, versterken het verenigingsleven in het vaarseizoen. Navigatiecursussen, lezingen en allerlei bijeenkomsten in en rond het clubhuis, waarbij het spelelement een hoofdrol speelt, zorgen voor gezelligheid in de winter.

• Kunstweekend
  • Sluitingstocht Maasbommel
  • Bossche 5
  • Carnaval met de Vikingers