Goede doelen

‘Varen voor elkaar’
Viking gaat voor het goede doel!

Onze vereniging bestaat uit een grote groep leden die samen veel kunnen bereiken. Op onze haven zie je daarvan de resultaten. We hebben een gezellige vereniging met actieve leden en een prachtig haventerrein. Samen staan we sterk! En samen betekenen we ook iets voor de maatschappij. Niet alleen door financiële ondersteuning maar ook en vooral door daden. Iets wat voor ons heel bereikbaar is -een rustgevend dagje op het water- is voor anderen namelijk een onbereikbare droom.

LOGO_VAARKRACHT_RGB-600-pix.png

Er is bewust gekozen voor drie doelen die dicht bij ons en de watersport staan. Daarnaast willen we kunnen steunen door daadwerkelijk iets vanuit onze vereniging voor de doelen te betekenen. We proberen een samenwerkingsverband op te zetten voor de komende jaren, zodat we een grotere meerwaarde kunnen zijn voor deze doelen en zij voor ons! Want wat is er leuker dan anderen laten delen in ons watersportgevoel?!

De doelen waar we voor hebben gekozen zijn:

Stichting Vaarkracht
Doel van Stichting Vaarkracht (voorheen Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland / NKN) is het bieden van een nautische belevenis aan mensen die leven met kanker. Vaarkracht gunt de patiënt kleine pleziertjes die de zware periode enigszins kunnen verlichten en is opgericht onder het motto: “Varen voor elkaar”. Bijna iedereen heeft de gevolgen van de ziekte kanker in welke vorm dan ook, wel eens van dichtbij mee gemaakt. De rust van het water en een onbezorgde dag kunnen van grote waarde zijn!
Kijk hier om naar de website van Vaarkracht te gaan.

Het Jeugdsportfonds.
Alle kinderen moeten kunnen sporten. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. De jeugd is de toekomst, dus wij vinden dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om in aanraking te komen met de watersport!
Kijk hier om naar de website van het Jeugdsportfonds te gaan..

Wat gaan we concreet doen?
De aftrap van de goede doelen-actie is gegeven op het Charity kerstgala dat we op 21 december 2013 hebben georganiseerd in ons clubhuis. We hebben hier 1000 euro op kunnen halen voor de doelen en rond de 15 schippers hebben zich aangemeld voor het haventeam dat we oprichten voor 'Vaarkracht'. Henk Janssen is coördinator van het haventeam.

Vervolgens zullen we af en toe een evenement koppelen aan de goede doelen om er wat extra aandacht op te vestigen. Een van de zeilwedstrijden zal worden opgedragen aan het goede doel om op die manier kansen te creëren voor kinderen die geen mogelijkheid hebben om te sporten. We proberen ook plaatsen in ons jeugdzeilteam aan te bieden aan het Jeugdsportfonds. We zijn nog met de fondsen in overleg over de concrete mogelijkheden binnen onze vereniging.

logo jeugdsportfonds.gif

Sailability Nederland

Sailability is een stichting die ernaar streeft een landelijk netwerk op te zetten van watersportverenigingen die aangepast zeilen mogelijk maken. Aangepast zeilen is zeilen voor mensen met een beperking, zodat ook zij zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen. Wij vinden dat ook mensen met een beperking actief moeten moeten kunnen genieten van de zeilsport en zijn daarom een samenwerking aangegaan met deze stichting. Kijk voor meer informatie onder het tabblad 'aangepast zeilen' op deze website onder activiteiten. Klik hier om naar de website van Sailability te gaan.

logo_sailability.gif

• Carnaval met de Vikingers
  • bezoek van Sinterklaas aan de vikingjeugd
  • Kleine piraatjes of grotere stoere zeerovers en zeemeerminnen mogen zich nog inschrijven voor de KINDERMIDDAG (t/m 12 jaar) van a.s. zondag. De li